Sound System – Subwoofer Positioning

Step 1 – Subwoofer:in sijoitus

Subwoofer:in sijoitusPäätarkoituksena on sijoittaa subwoofer niin, että kuuntelupisteessä sen signaali kuullaan voimakkaimpana. Jos Subwoofer:in paikka on jo määritelty, voit sivuuttaa tämän asetuksen.

Subwoofer:ia ei tulisi sijoittaa liian kauas pääkaiuttimista, koska silloin transienttivaste ei välttämättä ole tasainen.

Klassista musiikkia kuunnellessa, subwoofer:in tulisi olla oikealla puolella, sillä "matalataajuiset" instrumentit ovat sinfoniaorkesterissa sijoitettuna oikealle puolelle ja sen vuoksi myös stereokuvassa oikealla.

Step 2 – Kytkennät

KytkennätKytke mikrofoni stereoäänikorttisi vasempaan sisääntulokanavaan ja äänikortin vasemman kanavan ulostulo subwoofer:in sisäänmenoon.

Step 3 – Taajuuskäyrä

TaajuuskäyräPerusasetuksilla, taajuuskäyrä kuvaa äänitasoja 10-125Hz äänikaistalla. ( Tämä voidaan muuttaa ja siitä hieman tuonnempana)

Äänentasot ovat samanarvoisia tasoja (Leq).

Step 4 – Subwoofer kuuntelupisteessä

Subwoofer kuuntelupisteessäKoska mittatilanteessa mikrofonia on helpompaa liikutella kuin Subwoofer:ia, niiden paikkaa vaihdetaan keskenään.

Siirrä siis Subwoofer kuuntelupisteeseen.

Step 5 – Mikrofonin sijoittelu

Mikrofonin sijoitteluMuista että tehtävänä on löytää optimaalinen sijoituspaikka Subwooferille. Sen vuoksi, sinun tulisi siirtää mikrofonia ainoastaan sellaisiin paikkoihin, minne itse Subwooferkin voidaan sijoittaa. (esim. lattiatasoon seinän viereen, nurkkaan tms.)

1. Aloita mittaus valitsemalla'Measurement Start'.2. Siirrä mikrofoni potentiaaliseen paikkaan.3. Kun olet kuullut pyyhkäisysignaalin, tarkasta tasot WinMLS käyrässä ja siirrä mikrofoni taas uuteen paikkaan.4. Toista edellinen kohta 3 kaikille mahdollisille sijoituspaikoille.

Step 6 – Tulokset

Kun mittaus on valmis, siirrä Subwoofer siihen kohtaan, jossa mitattu signaalitaso oli voimakkain.

Tämä täydentää tehtäväsi.

Step 7 – Mittauksen kesto

Mittauksen kestoKun mittaus kerrallaan sijaintikohteessa on suoritettu, sinulle annetaan 5 sekuntia hiljaisuutta jonka aikana voit siirtää mikrofonin uuteen paikkaan.

Jos sinulla on ylempitasoinen WinMLS- lisenssi, voit muuttaa näitä asetuksia alhaalla: You can change this interval from Measurement Tasks….'.

Mittauksen kesto on 2 sekuntia perusasetuksessa. Tätä voidaan muuttaa valitsemalla: MeasurementSettings….

Step 8 – Tasokäyrän asetusten muuttaminen

Tasokäyrän asetusten muuttaminen Tämä Opas neuvoo, miten voit säätää vaihtoehtoisia asetuksia.

Voit valita toisen parametrin ja asettaa taajuusalueen valitsemalla PlotPlot Type SettingsLevel…. Kuvan mukainen näyttö ilmestyy.

Voit nyt säätää taajuusalueen, jonka haluat liittyvän mittauksiin.

Huomaa: Tämäntyyppisissä mittauksissa näytteenottotaajuutta voidaan myös vähentää valitsemalla MeasurementSettings….

Step 9 – Kalibrointi

KalibrointiJotta absoluuttiset äänentasot pystyttäisiin mittaamaan tarkasti, sisääntulot on kalibroitava. Jos pelkkä äänenvoimakkuuksien suhteen vertailu riittää, voit ohittaa tämän osion.

Kalibrointi voidaan tehdä eri tavoin, kuten help painikkeesta avattavassa dokumentissa kuvaillaan. Oletamme että käytät mikrofonia sekä sinulla on kalibraattori.

Klikkaa Cal- painiketta perustyökalupalkissa, jonka näet viereisessä kuvassa. Seuraa ohjeita kalibroinnin loppuunviemiseksi.